Római Kanolin

IMG_2154Régóta tervezem hogy Rómába látogatok. Közvetlen járattal mentem,mivel jóval az utazás előtt lefoglaltam így olcsó volt a repülőjegy. Tök jó szállást találtam a booking.com –on a belváros szívében. Kedvesek és segítő készek voltak.

Csak 3 napot töltöttem itt,szóval igyekeznem kellett ha mindent látni szeretnék ami érdekel. Az első utam a Piazza Novona térre vezetett,szép nap sütéses idő volt. Utána következet a Panthenon magával ragadó szépsége az óriási oszlopok és azok a kis oltárok. A Trevi kút felé vettem az irányt,itt rengeteg a turista de tényleg olyan mint a képeken,nagyon szép. Hála istennek minden közel van egymáshoz így gyalog minden könnyen megközelíthető. Spaish Steps-hez érve kicsit elfáradtam ittam egy gyömbéres forró limonádét,isteni volt. A következő napot a Vatikánnal kezdtem érdemes ide minél korábban megérkezni sok a látogató. De a látvány csodálatos nekem nagyon tetszett a szép festmények és szobrok,1 órát simán ellehet bent tölteni. Mire kijöttem a nap is kisütött így folytattam az utamat tovább a Forum Romanum-hoz. Olyan ez a város mint egy múzeum. Lépten–nyomon csodás helyekre bukkansz. Megérkeztem a következő kedvenc helyemre a Colosseumhoz. 30 perces sorban állás után be is jutottam. Erősen fontolgatom hogy el kellene kezdenem a belépő jegyeket ilyen helyekre előre megvenni. Miután mindent megnéztem elfogyasztottam a jól megérdemelt tejszínhabos forró csokimat a Colosseum melletti kis étteremben. Meg kell állapítanom hogy itt nagyon kedvesek az emberek és mosolygósak. A mai utolsó állomás a híres Bocca Della Veritás némi várakozás után be is dughattam a kezem a szájába és nem harapta le.:-)))) Sétálgattam a városba és megláttam egy boltot ahol kannabiszos sütit és inni valókat árultak de a kirakatban megpillantottam a kanolint. Ez egy juhtejből készül édesség némi pisztáciával vagy csokival meghintve.  Imádom!!!  Vettem is belőle párat. Bíztam benne hogy abban nem rejtettek semmi mókás dolgot.

Összességében nagyon jól éreztem magam tetszett ez a színes és történelmi emlékekben gazdag város. Szívesen maradtam volna még 1-2 napot de majd legközelebb.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s