Kalandozás Yogyakartában és az Istenek szigetén

Életem egyik legmeghatározóbb útja volt,főleg azért mert először utaztam egyedül. Kérdezték hogy mi a terv,azt válaszoltam hogy az a terv hogy nincs terv. Végre már úgy szerettem volna útra kelni hogy nincs minden megtervezve. Büszke voltam magamra,igaz azért izgultam hogy de bíztam abban hogy minden renden lesz,és így is volt.
Katar légitársasággal repültem Dohán keresztül Jakartába és onnan rögtön tovább Yogyakartába ahol egy hetet töltöttem. Egy kedves barátom élt ott akit Máltáról ismerek,ő volt egy pár nap a segítőm hogy eligazodjak a környéken. A város közepén volt a szállásom,egy kis faház terasszal. Ide érkezett minden reggel a finom reggeli és utána még a medencében is megtudtam mártózni.

Mesés helyekre jutottam el álmomban sem gondoltam volna,hogy ennyi csoda van itt. Jártam Malioboro,Borubodur,Prambanan és Bantul-Terogon.

Ami engem a legjobban megfogott Borubodur  a világ legnagyobb buddhista szentélye. A mandala alakzatot formázó nyolcszintes piramist a buddhista tanítások kőbe vésett enciklopédiájának tartják. Kíváncsi voltam Indonéziára hogy miért szeretnek annyira ide járni az emberek,most már értem. Nyugalom,kedvesség,barátságosság teljesen magával ragadja az embert. Tényleg különleges hely a rizs teraszok az égig érő pálma fák. Sokat beszélgettem a helyiekkel jó érzés volt kicsit bepillantást kapni az életükbe. Szegények,igen azok,de olyan kitartás munkálkodik bennük ami példa értékű.(Én is kérek belőle.) Gyorsan elrepült az egy hét de teljesen felvillanyozva vártam hogy újra úton lehessek . A következő úti cél az Istenek szigete-Bali volt. Seminyakban szálltam meg de a helyiek felvilágosítottak aki nyugira vágyik az Udud,Sanur vagy Nusa Duát válassza aki pedig bulizni szeretne az menjen Kutára. Pár méterre laktam a parttól,hurrá. A kaja itt is nagyon olcsó és finom,minden nap máshol ettem,hogy minél több ízt tudjak megkóstolni. A környék felfedezése után rögtön bele vetettem magam a látnivalók felfedezésébe. Itt is volt segítségem az én “idegen vezető bácsim” nagyon menő volt sétáltunk a gyönyörű rizs teraszokon,míg én ámultam – bámultam és fotóztam “mindent” szokásomhoz híven ő pedig sétált mellettem hátra tett kézzel az élére vasalt nadrágjában és közben mesélte a helyi történeteket.

A következő napokban fantasztikus helyekre jutottam el mint például:úszótemplom, a Bratan -tó partján,madár park de a legkiemelkedőbb a Bali-swing (hintázás). Ez óriási ezt mindenképp ki kell próbálni,némi apró pénzért profi géppel készítenek rólad képeket. A fiúk nagyon cukik a végén már együtt kórusban kiabáltuk hogy: Aloha,go (ez azt jelentettem hogy gyerünk magasabbra). Annyira megéltem minden pillanatot hogy életem legcsodásabb napjait töltöttem itt. Egy pár napot egy másik túra vezetővel töltöttem,nagy vágyam volt eljutni a kapuhoz Karangasen-Tista városában.

Volt szerencsém pár napot Nusa Duán tölteni,maga volt a paradicsom,imádtam.(nagyon exkluzív hely) Elmentem a közelben lévő híres szoborhoz Garuda Wisnu Kencana Cultural Parkba,nagy élmény volt mert itt láttam először indonéz ünnepi táncot.(a történelmükről adnak elő egy szívdarabot. Sikerült egy napos kirándulás keretein belül eljutni Nusa Penidára. Ez egy kis sziget Balitól nem messze hajóval lehet megközelíteni,de érdemes kevés itt a turista tele járatlan utakkal de annál szebb és szebb partokkal.

Yogyakartával ellentétben Balin sokkal több turista volt. Én már nem mindig érzem magam annak,inkább csak egy utazó aki felfedezi a nagy világot és tapasztalatokat és élményeket gyűjt. Rá kellett jönnöm hogy semmi félelmetes nincs abban ha valaki egyedül utazik(persze nekem is van egy két hely a listámon ahová nem mennék szívesen egyedül) legalább több idő jut magadra és a körülötted lévő emberekre. Én csodás embereket ismertem meg és barátságokat kötöttem a kint töltött idő alatt. Két hét alatt 7 szer ültem repülőn. Ez a rekord is megvan.
Köszönöm,örök hála ezért a csodás megtapasztalásokért! Végtelenül büszke vagyok magamra amiért így egyedül bele vágtam ebbe a nagy útba.

 

Tippek:

Malioboro/Yogjakarta: Ez egy hatalmas piac,olcsón lehet itt vásárolni.                                    Bantul-Terog/Yogyakarta: Fantasztikus hely,gyönyörű fotók készítéséhez.

Pura Ulun Danu Bratan/Bali:Úszó templom,mese szép.                                                                Karangasem-Tista:Ez az a híres kapu ahová sokan elszeretnének jutni.(Nekem kipipálva.)

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Kalandozás Yogyakartában és az Istenek szigetén” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Abonyi Ágota szerint:

    Drága Zitám, ez csodálatos!! é is büszke vagyok rád, hogy elindultál egyedül az ismeretlenbe.
    Még több élménybeszámolót kérünk a világ minden tájáról. Ölelés…Barátnőd Ágota

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s