Olasz ízek

Végre egy kis pihenés a munkahelyi hajtás után,már nagyon vártam. Pesaroban volt a szállásom, Olaszországnak ezen a részén még nem jártam. Ryanair közvetlen járatával érkeztem Riminibe és onnan tovább Pesaroba. Egy kedves ott élő barátom jött ki értem a reptére és a szállásomat is ő foglalta le nekem előre. 10 méterre volt a parttól,tökéletes!MZQO8059

Pár napot töltöttem itt próbáltam mindent úgy szervezni hogy feltudjam fedezni a környéket,de közben pihenésre is maradjon időm. De ami még izgalmasabbá tette ezt az utazást hogy Valentino Rossi szülővárosában járhattam Tavulliában ez Pesaro egyik város negyede. Ő egy világhírű motor versenyző,aki motoros gondolhatja mennyire izgatott voltam. Továbbá Pesaro híres a zenei világáról és a finom ételeiről és a Morettàròl. /erről később bővebben…./ Az egyik napon a helyi idegenvezető barátom társaságában bejártuk az óvárost,ami nem túl nagy de tele van kincsekkel. Jártam a híres zeneszerző Gioachino Rossini szülőházában,ami ma a zeneszerző emléke előtt tisztelgő múzeum.Hangulatos utcái a finom ételek illatai és az emberek pörgős hangszínük ami közben találkozott azzal a nyugodt élet stílussal,fantasztikus volt. Ők tényleg nem sietnek sehová.

Délutáni szieszta a strandon,elengedhetetlen volt. Szép homokos tengerpart,csodás napernyőkkel ameddig csak a szem ellát. Vacsorázni mindig valami mesés tengerparti étterem tengeri herkentyű specialitását választottam. Egyik este a barátom is velem tartott,kértem hogy egy kicsit meséljen erről a városról. Vacsora után kért egy Morettàt . Moretta,mi az? Kérdeztem kíváncsian… Mire ő kóstold meg finom,hasonló mint a kávé,és mosolygott. Gondoltam magamban persze… Megkóstoltam forró volt némi kávé ízzel,nagyon erő. Még a hideg is kirázott tőle. Kérdezem,mi ez a borzadály!Ő persze a hasát fogva nevetett az arckifejezésemen,megért volna egy fotót. Közben elmesélt a titkos főzet titkát presszó kávé,ánizs,rum,brandy.Aki szereti az ínyencségeket ő mindenképpen próbálja ki. A második korty után már annyira nem rossz. De legközelebb lehet kihagyom.

img_0892.jpg

A híres Moretta!

A következő napon San Marino felé vettem az irányt ha már itt vagyok ezt sem hagyhattam ki főleg azért is mert ez a világ egyik legkisebb országa. A hagyomány szerint 301.szeptember 3-án jött létre San Marino,amely mindössze 61 négyzetkilométer. Nagyon meleg volt az nap,de felkészültem vittem magammal sok vizet. Igazából egy nap alatt mindent simán körbe lehet járni. Lélegzet elállító kilátás nyílik a környékre a fővárosból. a városfal által körülölelt középkori óvárosban több száz éves épületek álltak a  kis utcák tele cuki  boltokkal,éttermekkel nagyon hangulatos volt az egész. Pesaroból úgy lehet eljutni hogy vonattal elmész Riminibe utána pedig busszal San Marinóba körülbelül összesen 1,5 óra oda az út,elég sűrűn vannak a buszjáratok.

Utolsó napom nagy részét a parton töltöttem. De még a város körül ölelő hegyekről a kilátásra kíváncsi voltam. Ezért megkértem a barátomat mielőtt kivisz a reptérre,mutassa meg nekem azt a kilátást oda föntről. Káprázatos volt,percekig csak álltam és bámultam nem tudtam betelni a látvánnyal. Köszönöm hogy itt lehettem egy csodás élmény volt a számomra.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s