Délkelet -Ázsia csoda országa

Megérkeztem a világ és Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb és egyben legnagyszerűbb városába Szingapúrba.
Életem első airbnb szállását itt foglaltam. Nagyon megvoltam vele elégedve könnyen megközelíthető volt a belvárosban és nem utolsó sorban a házi gazda is segítő kész és kedves volt. Sajnos az első két napomat ágyban töltöttem valószínű hogy Kuala Lumpurban a klímaváltozás nekem túl sok volt kicsit meghűltem és begyulladt a torkom. Elkellett fogadnom hogy most pihenésre van szüksége a szervezetemnek.

Amikor már jobban éreztem magam akkor nyakamba vettem a várost első utam a Bugis street-re vezetett. Ez egy híres sétáló utca tele hatalmas üzletekkel és piacokkal ahol olcsón lehet vásárolni de a méreg drága üzletek is helyet kaptak. A kövi nap elmentem a kínai piacot is felfedezni,egy árussal szóba elegyedtem gondoltam ha már ilyen jóba lettünk megkérdezem hogy tud e valami „sárkányfű árust” ahol vehetek valami pirulát a torok fájásomra. Persze tudott segíteni azt mondta csak menjek egyenesen és megfogom látni az üzletet. Meg is találtam a gyógyulásom helyét. Bementem és mondtam hogy mi a panaszom ő rögtön nyúlt a polcra egy gyógynövény készítményért és még mellé adott egy italt is. Nagyon bizarul nézett ki az az italocska gondoltam hogy inkább meg sem kérdezem mi van benne. Örömömre 2 nap múlva kutya bajom se volt.

Így maradt Szingapúrban még két napom úgy hogy turbó sebességre kellett kapcsolnom hogy mindent megtudjak nézni. Egy hajó kirándulásra mentem el amivel átszeltük az egész várost szinte mindent láttunk. Szóval ha fáradt vagy –vagy nincs túl sok időd akkor ez az opció teljesen megfelelő.

Kíváncsi voltam a híres Sentosa szigetre úgyhogy afelé vettem az irányt. Egykori brit katonai támaszpontként használták ma már trópusi Disneyland-ként emlegetik . Nekem csak a partra volt időm lemenni de nagyon jó programokat lehet itt találni. Mint például az Universal Studio vagy a Adventure Cove Waterpark. Minden generáció számára remek kikapcsolódást nyújt.

Érdekesség még erről a városról itt található a világ egyetlen olyan trópusi kertje,amely felkerült a UNESCO világörökségek listájára.Nyolcvankét hektáros területen találunk őserdőt,tanösvényt,híres orchiea fajtákat,gyógyító-mérgező növényeket és a világ összes gyömbér fajtájával is találkozhatunk.

Volt egy küldetésem:egy kedves barátom kért meg hogy vigyek el a naptárját a helyi papnak Colin atyának. Amikor oda érkeztem a templomhoz megkérdeztem hogy hol találom őt. És azt mondták hogy nem ismerik. Hm,én nyugodta leültem a templomban és türelmesen vártam.(tudtam hogy itt nem lehet vége a szrotinak) Pár perc elteltével jön egy hölgy hogy én keresem az atyát,mondtam hogy igen. Rögtön az irodába kísért,sajnos nem volt ott mert elég elfoglalt. Ott hagytam a naptárat egy rövid levéllel. Este már választ is kaptam rá az atya megköszönte az ajándékot és a következő nap meghívott ebédelni. Nagyon örültem neki mert azzal a céllal utaztam Szingapúrba hogy találkozzak vele. Adorján barátom szerint nagyon bölcs és csodálatos ember. a következő nap délutánt vele töltöttem együtt ebédeltünk és sokat beszélgettünk. Nagyon hálás voltam a sorsnak hogy ez létre tudott jönni. Tényleg egy kivételesen kedves és jó embert ismerhettem meg. Köszönöm.

Az utolsó napomat a Garden by bay-ban töltöttem. Hu.mennyire szuper az a hely,mindenkinek csak ajánlani tudom kicsiknek-nagyoknak egyaránt. Nekem a kedvenc pillanataim azok voltak amikor sötétedni kezdett szürkület volt de már világítottak a fák. Valami lélegzet elállító látvány volt. Van egy függő híd is amin keresztül átlehet sétálni több fa között a levegőben.(persze ennek plusz díja van) Én legalább egy órát azzal töltöttem hogy csak bámultam a fákat. Ötletes találmány,hatalmas tömegeket vonz oda. Az óriási futurisztikus szuper fák napelemmel működnek 25-50 méter magasak már Szingapúr ikonikus jelképei lettek. Ezt a helyet legalább egyszer mindenkinek látnia kellene.

Itt is próbáltam költség hatékonyan élni. Nagyon sokan mondták hogy nagyon drága város sőt a világ legdrágabb városa. Én ezt nem tudom alátámasztani. Igaz én piacokon vásároltam és a boltból vettem alapanyagot és azt főztem meg. Így azért még bőven maradt pénzem a következő utazásomhoz. Utolsó állomás a híres Changi reptér már én is kíváncsi voltam rá annyi minden olvastam róla. Pár órát tényleg érdemes rá szánni,nem egy minden napi hely,órákig lehet itt sétálgatni,tele üzletekkel és még moziba is eltudsz menni ha gondolod. Nekem olyan érzésem volt mintha egy botanikus kertben lennék,tele van burjánzó növényzettel ,orchidea és pillangó kertek és nem utolsó sorban a világ legmagasabb beltéri vízesés a 40 méter magas.Naplemente után pedig a szivárvány szineiben pompázik. Tényleg egy világszínvonalú reptér az tuti!

Tényleg egy különleges ország figyelemre méltóan jól működik minden. A tisztaság és a szabályok betartása az egyik legfőbb szempont. Köszönöm hogy itt lehettem hálás vagyok mindenért. Most pedig útra kelek a következő úti célom felé.

Mindenképp menj el:
•Singapure Zoo/Night Safari
•Singapure Flyer
•Marina Bay Skypark
•Singapure Cable Car
•Bugis Street
•Art Science Museum
•Sentosa sziget
•Merlion-szobor
•Botanikus kertek

Tippek:
•Vásárolj a piacon ruhát,gyümölcsöt,szuvenírt…
•Készítsd el magadnak az ebédedet/is
•Utazz tömegközlekedéssel( 30 perc alatt a városközpontban vagy a reptérről)
•Érdeklődj a helyiektől mit érdemes megnézni

 

Délkelet -Ázsia csoda országa” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Abonyi Ágota szerint:

    Drága Zitám!! Micsoda élmények. Nagyon bátor vagy, hogy a helyi sárkányfüvesnél vásárolt szereket megvetted, és még használtad is. Bevállalásból ötös!!! Mennyi szép hely van a világon!
    Erről nem is tudtam. A pappal való találkozásod is azt bizonyítja, hogy a hit a legfontosabb. Csoda, az biztos.Köszönöm a tömör beszámolót. Ölelés…….Ágota

    Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s