Változás

A változás mindíg új dolgokat hoz számunkra. De mindannyian máshogy éljük ezt meg . Ki könnyebben ki nehezebben. Jelenleg is nagy változásokon megy keresztül az emberiség. Olyan dolgok történnek ami még soha sem volt. Innen éreztem én is azt hogy ez más mint a többi. Mindenki különböző képpen reagál erre a megtapasztalásokra. Sokan nehéz dolgokon mennek keresztül ebben az időszakban. Mások pedig próbálják elviselhetővé tenni az otthon létet. A saját megtapasztalásaimról tudok mesélni ezt a “harcot” most mindenkinek magának kell megvívnia. Az én életembe is befurakodott a félelem és az aggódás érzése egy időre. Mert hiába nem nézek tévét és nem hallgatok híreket sajnos ez egy elég komoly dolog amin keresztül megyünk ahhoz hogy ezek az energiák ne hassanak ránk. Úgy döntöttem nem állok ellen a félelemnek,hagytam hogy kersztül áramoljon rajtam . Hol erősebb volt hol gyengébb,gondolatom ez az én lelki állapotomtól is függött. De hagytam hogy meg éljem őket mert tudam hogy ezt most nem tudom elkerülni ahogy senki más sem. ezen a megtapasztaláson keresztül kell esnie mindenkinek. Én mindvégig hittem/hiszem azt hogy ez nem ellenünk hanem értünk történik. Hogy mindenki a maga módján változtasson az életén.

 

IMG_7857

 
Remény sugara,

 

Ahogy megérkezett a jó idő és rügyezni és zöldülni kezdtek a fák az én lelkem is elkezdtem ki virágozni. Egyre erősebb és optimistább lettem és minden zsigereimben éreztem azt hogy van kiút és nem fog már olyan sokáig tartani életünk ennek a szakasza és minden meg fog változni és mi is. Bennünk a környezetünkben és a földünkön egyaránt. A hála adás beköltözött a mindennapjaimba rájöttem hogy sokkal de sokkal több dologért is hálás lehetek mint amikért eddig is voltam. Elkezdtem egyre többet olvasni motivációs és önfejlesztő hanganyagokat hallgatni./persze ezeket a dolgokat eddig is csináltam/ De most úgy érzem valahogy máshogy érzékelem ezeket az információkat is. Kezdek megbarátkozni az online világgal. Az elején úgy vélekedtem hogy nem szeretem és ódzkodtam tőle persze mert nem ismertem egy egyszerűbb volt az mondani hogy nem működik nálam. Az élet rákényszerített arra hogy megismerjem és belássam azt hogy mennyire megkönnyítette az életemet az itthon tanulás. Így több időt tudok fordítani a szeretteimre. Elkezdetem egyre több figyelmet fordítani magamra is meghallani a lelkemet hogy mire van szüksége. Újra elkezdtem színezni és vezetett meditációkat kezdtem el írni úti inspiráló-bakancs listás kép montázsokat készíteni a világ minden tájáról. A heti 2 edzésemet most heti 4-re cseréltem napi 45 percben,persze most előnyben részesítem a nyújtó és a jóga gyakorlatokat és némi erősítéssel fűszerezve. Teljesen feltöltenek és még néha el is feledkezem az állandó rohanásról és a programok szervezéséről. Jó érzés most egy kicsit befelé fordulni és meghallani azt amire a testemnek szüksége van és nem csak a teljesen megtervezett napjaimra fókuszálva élni. Azt is megélhettem ezekben a hetekben hogy meg engedtem magamnak azt hogy ne csináljak semmit de tényleg semmi ülni feküdni és csak lenni. Hú de király érzés! Régebben soha nem engedtem meg ezt magamnak mert azt gondoltam ahhoz hogy előrébb jussak az életben és elérjem a céljaimat vágyaimat ahhoz mindig mozgásban kell legyek de most megértettem hogy ez nem így van. Sajnos a legnagyobb szenvedélyemet is felkellett függeszteni egy időre. Pedig ez volt a legnagyobb energia bomba az életemben ami teljesen kitudott zökkenteni a hétköznapokból elvette a fókuszom az élet haszontalan dolgairól. És megnyitotta a szívem a csodák iránt amit a földünk tartogat mindenki számára aki szeretné látni. Csak éltem a pillanatban és át adtam magam a varázslatnak. Hmm…Most miben találom meg ezt az érzést itthon a hétköznapokban a bezártságban? Jelenleg ezen dolgozok magamon folyamatosan hálát adni mindenért amit az élettől kapunk és meditálni hogy megtaláljam magamban a boldogságomat.

 

 
Hogyan tovább?

 

Nem tudom tudja valaki? Én bízom a változás erejében és hogy minden ember életében be fog köszönteni a változás valamilyen formában. Én a magam nevében beszélve azon leszek hogy megtartsam az új szokásaimat és a jövőben fókuszáltabb lenni a céljaim és álmaimmal kapcsolatban. Mindenképpen több időt minőségi időt fordítani a szeretteimre pihenésre töltődésre mert úgy érzem ebben van az erő hogy jobb emberré tudjak válni mint aki tegnap voltam. Mert tudom hogy ez az év még sok csodát tartogat számunkra. Azzal foglalkozni ami fontos és nem félni megtenni a lépéseket az álmaink felé. De ami még ennél is fontosabb nem tele tömni a naptáram rengeteg programmal ahol az várom hogy megmondják a tutit hogy mit csináljak hogyan valósítsam meg az álmaim. Hanem leülni és meghallani hogy mit súg a szívem és e szerint cselekedni. Még akkor is ha nem látom a célt mert sokszor az út fontosabb és tanulságosabb mint a célba érés.

Köszönöm.

Szeretlek élet.

Változás” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Ágota Abonyi szerint:

    Drága Zitám. Örömmel olvastam gondolataidat, és nagyon jól megfogalmaztad azt, amiről ez az egész szól. Kívánom hogy folytasd ezt az utadat, és csak olyat tegyél amit épít, tanít szórakoztat téged. Szeretettel Ágota

    Kedvelés

  2. La Csob szerint:

    Kedves Zita! A beszámolóját elolvastam akkor, amikor megjelent, de most újra találkoztam a levéllel. Fontos írás, de nekem már más a helyzetem, hiszen nyugdíjas vagyok. Azért a tenni akarás nekem is fontos, amíg egészségem engedi meg is teszem kicsiben.

    Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s