Elmúlás

ˇˇAz a baj hogy azt hisszük hogy van időnkˇˇ,mondta Buddha. Milyen igaza van tényleg azt hisszük hogy van időnk és rá érünk változtatni azon területén az életünknek ami nem úgy alakul ahogy mi szeretnénk,pedig nincs arra időnk hogy olyan életet éljünk ami nem a miénk. Amikor elveszítesz valakit az életedből aki fontos volt számodra akkor  minden átértékelésre kerül. Mert azt hogy mennyi időnk van hátra azt egyikőnk sem tudja. Átgondoljuk azt hogy tényleg  úgy élek ahogy szeretnék azzal töltöm a napjaimat amit igazán szeretek? Fontos kérdések de igazából magunknak sem akarjuk beismerni hogy nem-nem úgy éljük az életünket ahogy megálmodtuk de gondoljuk magunkban jó lesz ez így.

Forrás:pinteres.com

NEM-nem lesz jó,nekem nem. Hoztam egy döntést,elhatároztam hogy felelősséget vállalok az életemért és elkezdek élni. Persze rögtön nem ugrok fejest az életbe,szépen megtervezem lépésről-lépésre hogy mit is szeretnék és rá lépek a megvalósítás útjára. Mert úgy érzem nem vegetálhatom végig az életemet. Szeretnék élményeket-tapasztalatokat gyüjteni,több minőségi időt tölteni a családommal és a végén azt tudjam mondani hogy “Ejha ez aztán élet volt a javából”. Hogy szerintem egyszerű lesz e megváltoztatni a gondolkodásom,szembe menni mindazokkal az elvekkel generációk óta hozdozok magammal. Gondolok itt a élethez való hozzá állásról,önkorlátozó hiedelmekről. Tudom mindenki azt tudja adni amilye neki van. Ezért mérhetetlenül hálás vagyok a szüleimnek,mert ha ők nincsennek akkor most nem tudnám írni ezeket a sorokat és nem itt tartanék az életemben ahol most tartok. Köszönöm. Hogy mi lesz,nem tudom! Az biztos hogy elindulok és követem a szívem hangját. Úgy érzem hogy a változás lesz a társam az elkövetkező utam során. Én aki mindíg előre mindent megszervez hogy minden boztos legyen és kiszámítható és biztonságba legyek. Ezt az elmúlt hónapok fölül írták. Szóval nekem is stratégiát kell váltanom,biztossági játékosból élet igenlő játékosra válltani. Ezért az új barátom a nyitottság és a rugalmasság. Terveim vannak de az életre bízom hogy mikor meg kell hogy történjem. Most kivételesen nem én állítom hogy a tuti biztos menetrendet hogy minden úgy történjen ahogy én ki gondoltam. Komolyan jó érzés kicsit az életre bízni magam és nem görcsösen ragaszkodni az élképzeléseimhez.

Úgy érzem hogy nincs más választásunk a boldogabb ,szebb és sikeresebb jövő érdekében mint hogy megtaláljuk és felfedezzük önmagunkat önmagunknak. Hogy ez véleményem szerint olyan könnyű lesz e mint ahogy leírom. Nem! Nagyon is nehéz és komoly kihívások elé fog állítani mivel nagy elkötelezettséget önfegyelmet és türelmet kíván. De én állok elébe mert tudom hogy a végen azt fogom mondani hogy megérte mert szabad vagyok! A szabadon és a boldogan szó mindenkinek mást jelent. Valaki a családban látja a boldogságot más a karrierjében tud kiteljesedni és van aki utazás közben érzi azt hogy él. Találd meg a te miérted és az lesz a te utad. Egy életünk van és kötelességünk boldogan megélni!

Változtass hogy változhass!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s