Barangolás a hazai tájakon

Mikor e sorokat írom a tenger iránti honvágyam egyre nagyobb. De tudom egy nagyobb cél érdekében türelmesnek kell lennem. A nyáron egyéb elfoglaltságaimból kifolyólag nem jutottam el a tengerpartra. Ennek így kellett lennie. Az élet kárpótolt és annak kell örülni ami van. Felfedezhettem az ország egy részét,valószínű ez az idei küldetésem.

Akkor vágjunk is bele,két helyszínt szeretnék megmutatni nektek,ami számomra maradandó élményt nyújtott. Az első helyszín Dobogókő:itt már jártam többször is és sajnos az egyik alkalommal nagy leckét kaptam az élettől. Három évvel ezelőtt júliusban egy szép nyári napon a helytetőről lefelé jövet megcsúsztam egy kanyarban és elestem a motorom az árokban landolt én pedig az útszélére estem. Szerencsével határos módon nem emlékszem az esésre és „csak” a kulcs csontom tört el. Azóta is motorozom mert tudtam ez nem erről szólt,de motorral azóta sem tudtam még oda vissza menni,dolgozom rajta vagyis magamon. „Vállald a sebezhetőséged nem kevesebb hanem többé válsz általa.” Persze idővel megkaptam az élettől a válaszokat hogy miért történt ez velem. Ennek hatására finomítottam az élet vitelemen több időt szánok a pihenésre,kikapcsolódásra,családra és a barátokra. Ettől függetlenül Dobogókő az egyik kedvenc helyen. Itt található a Föld szívcsakrájának a központja. 

Érdekességként a Föld csakráinak helyei:

Gyökér csakra: Izrael,Jeruzsálem

Szakrális csakra: Andok,Titicaca-tó

Napfonat csakra: Ausztrália,Uluru

Szív csakra: Magyarország,Dobogókő

Torok csakra: India

Harmadik szem csakra: Bermuda háromszög

Korona csakra: Tibet,Kailas-hegy

(Több feljegyzést és meghatározást találtam a pontos helyekről,csak ezekre az információkra tudok hagyatkozni.)

Szóval el is döntöttem,hogy nagyon szeretnék eljutni ezekre a helyekre.

Vissza térve Dobogókőre,szeretek sétálgatni a fák között mindig megnyugtatnak s feltöltenek energiával és ez alkalommal is velem tartott a kiskutyám. Együtt járjuk végig a zarándok útvonalainkat,imádja ezt a helyet. Azt is hallottam hogy az állatok még érzékenyebbek ezekre az ősi energiákra. Ő az én iránytű! Aki hisz a csakrák rendkívüli erejében akkor egy kicsit más szemmel látja és érzi ennek a helynek a varázsát. Aki pedig csak egy jót szeretne kirándulni,sétálni és gyönyörködni a kilátásban annak bátran tudom ajánlani hogy menjen el ide. Hévvel (5-ös) mentem el Pomázig onnan pedig a 860-as busszal a helytetőre. További érdekességek:Itt vezet keresztül az Országos Kék túra útvonal és a Mária út. a Visegrádi-helység legmagasabb helye. Dobogókőn épült az ország egyik első turistaháza,a báró Eötvös Lóránd menedékház.

A túrázók számára egy kiváló úticél lehet a Rám szakadék. A siketek Szűz Mária-kegyhelye a kilátó alatt található. Én itt félóráig biztos hogy szoktam ücsörögni imádkozom és utána csak pihenek hagyom hogy kiürüljön a fejem a sok gondolattól. A gyönyörű panoráma nagyon sok járnak a csodájára én ezért szeretek hétköznap felmenni kevesebben vannak és jobban el lehet mélyülni a táj szépségében.

A híres Bory-vár. teljesen leesett az állam mikor oda értem láttam képeket és gondoltam hogy szép de hogy ennyire. Maga a szobrászművész Bory Jenő építette saját kezűleg 40 nyáron keresztül feleségének (Komócsin Ilonának) szerelmeének jelképeként. Ezért is emlegetik az örök szerelem váraként. Székesfehérvár leghíresebb látnivalója. A különleges épületcsoport az Öreghegy város részben a Mária-völgyben található. Budapestről én vonattal indultam útnak Székesfehérvárra és utána az állomásról a 31–es busszal a Bicskei utcáig és onnan egy 5-10 perc séta és meg is érkeztem a vár bejáratához. (a belépő:1800.-)

Mikor besétáltam az az érzés fogott el mintha tényleg vissza mentünk volna az időben. Érdemes szemügyre venni a  Százoszlopos és az elefántos udvart továbbá az árkádja alatt található gipsz szobrokat is. Csodás remek művek. Nagyon tetszik és igaznak is tartom ezt a megállapítást: A Bory-vár nem más,mint egy építészeti formákat és méreteket öltő szobrászati műalkotás.

Utamat folytatom szeretnék még néhány helyet felfedezni a következő cikkemben is tarts velem és kalandozzunk tovább  Magyarország csodás tájain.

Köszönöm.

Barangolás a hazai tájakon” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s