Nyakig a könyvekben

Gondolkoztatok már azon hogy egész életünk a szokásaink nagy halmaza. Ezért nem mindegy hogy milyen szokásokkal rakjuk tele a fejünket. Érdemes hasznos és építő gondolatokkal tele pakolni. Nekem  sokáig ez eszembe sem jutott hogy ilyenekre is kellene figyelnem pedig igen minél hamarabb elkezdesz jó szokásokat fel venni annál hamarabb tudsz minőségibb életet élni. Könyvek (mint például Szokásaink fogságában) és később tanfolyamok hatására elkezdtem kicsit mélyebbre ásni magamat a dologban és elkezdtem új szokásokat föl venni és beépíteni az életembe. Nem mondom hogy nem kíván némi akarat erőt és kitartást de ha az ember elszánt akkor nincs megállás.

Az egyik nagy feladat a reggeleim átalakítása volt. Készítettem egy hatékony de kivitelezhető program tervet rövidebb és hosszabb verzióban mikor mennyi időm van. Én csak reggeli szeánsznak hívom ami tartalmaz meditációt,jógát és imákat. Mára már a mindennapjaim részévé vált de az első pár hétben kellett némi unszolás hogy igen is meg kell csinálni később már minden sokkal könnyebben ment. Szükség van legalább 3-4 hétre egy új szokás bevezetéséhez lehet valakinek még 1-2 héttel akár több is de megéri a bele fektetett energia. Szerintem a könyvekkel is hasonlóan működik egyszer csak elkezdtem olvasni és azóta nem tudom abba hagyni és nem is akarom. De hol is kezdődött minden á már emlékszem körülbelül 4-5 évvel ezelőtt részt vettem Mabel Katz 2 napos képzésén ahol elkezdtem magamra és a könyvekre találni. Az ő könyvével kezdődött minden címe Hoponoponó. Egy ősi Hawaii módszert mutat be ami által jobbá teheted az életed. Ezt után következett a Titok című könyv Esther és Jerry Hicks kötetei Robin Sharma nagyszerű írásai,később Szabó Péter könyvei és előadásai. Később olvastam könyveket a szeretetről az elfogadásról a jóga tudományáról a helyes táplálkozásról és még sorolhatnám egy ideig hogy milyen könyvekbe nyertem betekintést és később rájöttem hogy mindegyik a fejlődésemet szolgálta,hálás vagyok érte.

Amit még meglepően vettem észre,hogy nem mindegy milyen könyveket és mikor olvasod. A saját tapasztalatom szeretném megosztani veled. Reggel mindenképpen valami motiválóval kellene kezdeni a napot ami föl dobja a kedvedet és erőre kapsz.(például Louise L Hay,Brian Tracy könyvei) Napközben jöhetnek a kaland regények,romantikus vagy krimi válogatások,önfejlesztés stb. Ami szerintem még nagy hangsúlyt igényel hogy mivel rakod tele a fejed elalvás előtt ezért ajánlanám hogy este valami szív és lélek melengető könyvet vegyél a kezedbe. Tudom ajánlani A.J. Christian,Feri atya,Marianne Williamson és Melin Cedamus fantasztikus könyveit. Hidd el sokkal kipihentebben fogsz ébredni. Viszont ha ellenállásba ütközöl olvasás közben akkor az azt jelenti hogy azon a területen vannak még megoldandó feladataid. Itt az ősz ami a megújulás időszaka és a kialakult helyzet is haza parancsolt minket több időt töltünk otthon akkor hát tegyük hasznossá. Egy újabb pozitív megtapasztalás az évek során hogy csak rá kell néznem egy könyvre és tudom hogy szükségem van e rá vagy nem. Most éppen egy nagyon érdekes könyvet olvasok az Akasha krónikáról hogy mi az és hogyan tudjuk szebbé-jobbá tenni mások és saját életünket a használatával. Kíváncsi vagyok.

Én azt javaslom,használd a könyvek erejét és tapasztald meg hogy neked mi működik. Kérlek ha mást nem is viszel el ebből a cikkből csak 2 gondolatot emelnék ki.

Jó szokások és könyvek!

Áldott Békés Boldog Karácsonyt!

Szívből kívánom,hogy a következő éved legyen eddigi életed legjobb éve!

Nyakig a könyvekben” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s