Tedd magad üresbe!

Észre vetted már hogy mindig foglalkozunk valamivel vagyis úgy gondoljuk hogy foglalkoznunk kell valamivel akkor tudunk értékessé és szerethetővé válni a számunkra fontos embereknek. Amikor megpróbálunk semmit nem csinálni akkor jön az érzés hogy mennyi dolgom lenne és miért nem azzal foglalkozom,megérdemlem én ezt a pihenést hasonló gondolatok futnak át a fejünkön nap mint nap. Na persze az olaszok igazán értenek hozzá és valahogy úgy hangzik hogy „Dolce far niente”,édes semmittevés. Hát nem óriási! Ezt az élet érzést meg is tapasztalhattam már pár éve mikor egy barátomat látogattam meg Olaszországban az össze közös étkezésünk olyan olaszosan zajlott legalább 1,5- 2 óráig tartott egy ebéd ezt követte egy kávé kis sziesztával,őrületes. De rá lehet szokni második nap már fel sem tűnt hogy a levesemet harminc perce fogyasztom.

Miért megy nekünk ilyen nehezen?

Csak a magam nevében tudok beszélni,szerény személyen szerint azért mert olyan programokat futattunk öntudatlanul a fejünkben mint például:ne lehet leülni pihenni mindig kell valamit csinálnunk hogy hasznosnak érezzük magunkat vagy elakarunk bújni a gondolataink elől ezért lefoglaljuk magunkat. Pedig nagyon fontos hogy,megtanuljunk üresbe lenni. Az tény,ha  kipihentebbek vagyunk akkor sokkal jobban sikerül minden és aktívabb és lelkesebbek leszünk. Továbbá a lelki nyugalom és a szellemi csend elengedhetetlen ahhoz,hogy tudj fejlődni és többet kihozni az életedből. Volt egy időszak az életemben amikor több kisebb-nagyobb figyelmeztetést is kaptam az élettől hogy lassítsak le de én nem törődtem vele csak mentem a saját fejem után úgy gondoltam hogy ezeket nekem mind most kell megtennem semmi sem ér rá. De mikor motor balesetet szenvedtem akkor átértékelődött bennem sok minden az életemet illetően a fontos és nem fontos dolgokkal kapcsolatban. Megtanultam,hogy igen is tudni kell leülni a fenekünkre és nyugton maradni amikor szükséges. Az élet mindig küldi a jeleket,hogy ha valamit nem úgy csinálunk ahogy kellene, persze később lehet belátjuk mi is ha valamit elszúrtunk de akkor már talán hiába.

Szóval,

figyelj az élet küldte jelekre és tudd mikor kell lassítani vagy éppen kicsit megállni. Elég nehéz és nem mindennapi időszakot élünk ,elengedhetetlen hogy megpróbáljuk a legjobbat kihozni belőle,de ez csak úgy lehetséges ha te egyensúlyban vagy az életeddel és önmagaddal ez pedig csak akkor tudjuk megtapasztalni ha néha tényleg letudsz ülni és pihenni még ha csak pár órára is és összetudod szedni a gondolataidat. Tanulj meg nem csinálni semmit. Elmondom neked,hogy ez nem egyszerű minden elismerésem azoké akiknek ez könnyen megy. Én sajnos nem ebbe a táborba tartozom én azt a szokást vettem fel eddigi életemből,hogy csak akkor jutok előrébb ha aktív vagyok és dolgozom.

Mindenre van megoldás!

A jó hírem az ez is egy újabb szokás és ha elég kitartóak vagyunk akkor megtudjuk változtatni. Én rajta vagyok az ügyön mert rájöttem hogy sokkal sikeresebb és eredményesebb az életem ha előtte rápihenek egy kicsit a dolgokra.

Hajrá!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s