Mitől is félünk?

Ha fele annyi energiát fektetnénk az életünkbe való előrébb jutásba mint a félelmeink táplálásába akkor már álmaink életét is élhetnénk. Tudom nem könnyű felfedni a félelmeinket magunk vagy akár mások előtt. De az élet rá kényszerít minket,hogy igen is foglalkoznunk kell vele ha tetszik ha nem. Például ha valaki megtalálja a gyenge pontunkat (amiről ő lehet hogy nem is tud) és folyamatosan nyomkodja a „gombot” te pedig egyre frusztráltabb és ideges leszel tőle. Ilyenkor kell leülni és megkérdezni magadtól hogy mik ezek az érzések amik folyamatosan rád törnek és nem hagynak szabadulni és hogy hogyan tudnád meggyógyítani őket.. Pár éve én is elkezdtem vele foglalkozni amikor egy kollégám folyton megtalálta a „gombomat” hát had ne mondjam milyen jelzőkkel illettem őt. Mára már nagyon hálás vagyok neki mert sokat segített a fejlődésemben és azt kell mondanom hogy még mindig van mit csinálnom. Volt olyan is amikor  könnyebben ment és hamar megtaláltam a forrását hogy hol van még olyan sérült rész a lelkemben amit meg kell gyógyítanom de még mindig vannak felfedetlen területek melyek az éltem során biztos hogy a felszínre fognak kerülni. Na jó vegyük át ezt kicsit egyszerűbben! A félelmeink uralnak minket ezek azok amik gátolnak minket a tovább haladásban és folyamatosan ott motoszkálnak a fejünkben gondolatok formájában. Ne csinálj semmit maradj csak a komfortzónádon belül az a biztos,nem vagyok elég jó,a szüleim nem lesznek rám büszkék,a férjem nem fog szeretni, a gyermekemmel valami baj történik,kirúgnak a munkahelyemről,megbetegszem,nem vagyok elég szerethető és még folytathatnám elég sokáig de biztos vagyok benne hogy ha igazán magadba nézel akkor tudsz azonosulni néhánnyal. Sajnos ilyen terheket cipelünk a vállunkon amit már ideje lenne letenni.

 Na de hogyan!

Nekem ez az egyik bevált módszerem. Véleményem szerint először is a lelki egyensúlyunkat kell rendbe tenni. Elfogadni és szeretni önmagunkat. Ezekhez érdemes alkalmazni mantrákat,vezetett meditációt és sokat imádkozni. Későbbiekben nyitott szemmel és szívvel élni és észre venni a lehetőségeket amit az élet kínál neked. Amin nem tudsz változtatni azt elfogadni úgy ahogy van és hinni a csodákban. Előre szeretném jelezni hogy ez nem lóverseny ez egy séta galopp. Időt és türelmet igényel,de hidd el aki elindul ezen az úton az nem fogja megbánni mert az élet szép csak meg kell látni a szépségét. Nekem is vannak” mumusaim”én sem vagyok kivétel. Egy nagy próba tétel küszöbén állok és csak akkor tudok tovább lépni ha végre elhiszem hogy képes vagyok rá és felül kerekedek az önszabotáló félelmeimen. Ha valami nagy lépés előtt állsz ilyenkor igazán fölerősödnek a félelmek és ha teret adsz nekik akkor tényleg elfogod hinni hogy nem vagy képes rá. Ezek nagy önkorlátozó gondolatok amik mindannyiunk elméjébe be fészkelődtek. Kellő alázattal hittel és türelemmel képes vagy változást elérni. Meg kell hozni a döntést hogy te ezen felül kerekedsz és nem hagyod hogy az elméd uralkodjon feletted.

Praktikáim

Megszeretnék osztani veletek néhány jó tanácsot. Az egyik mikor iszom vagy eszem mondogatom magamban olyan megerősítéseket mint például :képes vagyok rá,hiszek magamban,elég szerethető vagyok vagy szeretem magam. Továbbá elalvás előtt hasonló mantrákat mondogatok hogy az elmém mihamarabb elhiggye hogy ezek igazak. Ez a tudatalattid programozása a szebb és boldogabb jövő érdekében.

Itt a nyár a nyakunkon az a tervem az idei nyárra hogy minél több misztikus és szent helyet felkeresni Magyarországon. Szóval hamarosan útra kelek és érkezem majd a szuper beszámolókkal.

Csodákkal teli nyarat kívánok és lépteitekre pedig az angyalok vigyázzanak.

Megerősítések:

Hiszek a bennem rejlő erőben.

Képes vagyok rá megtudom csinálni.

Hiszek az univerzum támogatásában.

Minden rendben lesz.

Szeretem és elfogadom önmagam.

Az élet szeret engem.

Hálás vagyok a csodálatos életemért.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s