Változásban rejlő erő

Minden változás értünk történik,még ha ezt sokszor nehéz is elfogadni. A változásnak ereje van,arra sarkall hogy változtass valami olyan dolgon ami már nem teszi jobbá az életedet és nem a te javaidat szolgálja. Régebben féltem változtatni,mert nem tudtam hogyan alakul tovább az életem nem láttam a következő lépést inkább maradtam a jól megszokott kiszámítható életemnél. Az elmúlt években sok minden történt velem,ami arra sarkalt hogy legyek nyitott a változásokra mert jó dolgok is kisülhetnek belőle sőt életünk egy minőségibb irányba is elindulhat. Megfogadtam az univerzum tanácsát és nyitottá váltam a befogadásra és ezt egy imával minden reggel megerősítem. “Nyitott vagyok a csodás befogadására és beengedem életembe a varázslatot.”

Azáltal hogy megengedésbe kerültem az életemmel minden sokkal könnyebb és egyszerűbbé vált. Sokkal jobban kezelem a váratlan helyzeteket,ami mostanság elég gyakran előfordul,mert nyitottá váltam a változás és az új dolgok megismerése felé ami lehetőséget ad a választásra. Egyre több új lehetőség jön velem szembe mostanság amit örömmel fogadok,például pontfestő tanfolyamon vettem részt. Az elején azt sem tudtam hogyan kezdjek hozzá,én akitől távol áll a rajz és a festészet végül sikerült egy csodás mandalát festeni. De miért sikerülhette ez? Mert megengedésbe voltam és hagytam hogy az újdonság élménye töltse meg a szívemet és nem azon filóztam hogy ez nem fog sikerülni. Ez a kép lett a cikkem borító képe is. Továbbá az elmúlt hetek tanulságai hogy fontos olyan tevékenységeket végeznünk,ami egy kicsit lekapcsolja az állandóan pörgő elménket.

Nekem mostanság ez jelent a legnagyobb kihívást mert mindig ötletelek valamin. Ez nem gond addig a pontig míg az egó nem uralkodik el teljesen felettünk és már csak azt vesszük észre hogy cselekszünk de már tudatosság nincs benne hanem csak megszokás. Fontos mindig tisztába lenni vele,hogy kihordja a nadrágot és ha kibillensz az egyensúlyból akkor csak szépen tereld vissza magad a saját tudatosságodba. Azt is megfigyeltem hogy ha nem adok energiát az eseményeknek vagy nem reagálok rájuk hanem csak analizálom őket akkor saját maguktól megoldódnak vagy csak szépen tova szállnak és nem lesznek hatással életünkre. Új szokásommá vált hogy elemzem önmagam,mit miért teszek és mit miért gondolok. Elég sok türelmet és oda figyelést igényel,de azt gondolom annak aki főszereplője szeretne lenni a saját életének és nem csak szereplője megéri ezekre oda figyelni. Nagyon tanulságos és hasznos önismereti technika amivel jobbá teheted az életedet pusztán az által,hogy nem adsz teret értelmetlen és rajtad kívül álló dolgoknak.

Egy jó ötlet,hogy ezt a családtagjaidon vagy a gyermekeden is kipróbálhatod. Kezd el megfigyelni  őt szótlanul mit mért tesznek és mondanak,fogadd el és nem akard minden áron megváltoztatni,lehet hogy nagy segítséget nyújthat neked,könnyebb lesz megérteni őt és ez által a kapcsolatotok is harmonikussá válik. Ez persze türelmet és időt igényel,de ki tudja lehet hogy éppen most erre lenne szükség. Én nagy gyakorlója lettem ennek az önanalizáló technikának és rá kellett jönnöm,hogy azért van még bőven mit tisztítani,feloldani és elengedni. Minden nap törekszem az ítélkezés mentes gondolatok megtartására és igyekszem elkerülni a negatív fröcsögést. Ezáltal megengedem magamnak a tiszta tudatot és a lelki békét.

Záró gondolatként annyit szeretnék mondani,

▪ ne félj a változástól jobbá teszi az életedet,ha hagyod

▪ légy türelmes mindennek eljön a maga ideje

▪ adj hálát mindennap a szeretteidért és szeresd őket nagyon

▪ törekedj arra hogy mindennap tégy valamit ami által jobb emberré válhatsz,én is ezt teszem.

Áldás

Változásban rejlő erő” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s